Inventiviteit en doorzettingskracht als belangrijke drijfveer.

Henk van Zandvoort en Willem Vermeend, commissarissen HSB, Volendam

Duurzaamheid

Commissarissen Henk van Zandvoort en Willem Vermeend kijken terug op een goed jaar voor HSB. “Allerlei zaken die al langer geleden door de directie zijn ingezet, van duurzaamheid tot innovatie, zien we terug in de praktijk. Daarin loopt HSB voorop en dat is meteen ook het visitekaartje voor de toekomst. En we zijn verheugd dat wij de komende jaren over een goedgevulde orderportefeuille beschikken”, zegt Willem Vermeend. Henk van Zandvoort noemt inventiviteit en doorzettingskracht een belangrijke drijfveer van de directie: “Er worden veel aanbestedingen en prijsvragen gewonnen, dus onze prijs-kwaliteitsverhouding is goed.

 

Nog veel belangrijker is de wil van de directie om verder te vernieuwen, om het bouwproces ánders te organiseren en het nóg beter te doen dan anderen.”

 

Menselijke maat

Wat de markt ook van de bouwwereld mag vragen, de menselijke maat blijft een van de belangrijkste factoren binnen HSB. Willem Vermeend: “Maatwerk in de personele organisatie. Wij werken met goede mensen, op de juiste plaats. Daar zijn wij in het verleden al mee begonnen door het bieden van vaste dienstverbanden. De band met de mensen versterken we tevens door ze zelf op te leiden en kansen te bieden. Een blik op ons bestand van medewerkers laat zien dat wij bijna geen verloop hebben.” 

 

Hechte familie

Henk van Zandvoort roemt de mentaliteit van directie en medewerkers: “Opererend vanuit het hoofdkantoor is er geen drang naar uitbreiding met meerdere vestigingen. De directie kiest voor groei in omzet die managerial beheersbaar moet zijn. Technisch, commercieel en financieel hebben wij als commissarissen met een goed werkend directieteam te maken. En met de mensen op de kantoren en de projecten is het eigenlijk al niet anders. Op deze manier vormt het hele bedrijf al jaren een hechte familie.”

 

Er ligt de komende jaren een enorme bouwopgaaf. Op de vraag hoe daar op in te spelen, heeft Henk van Zandvoort een deel van het antwoord al klaar: “Bouwen blijft bij ons maatwerk, dat wordt geen massaproductie. En wie denkt in steden alle oplossingen in gestapeld bouwen te vinden, vergist zich. Verdichting geeft bijvoorbeeld meer logistieke problemen. Er zal ook ruimte blijven voor laag- en middelhoogbouw. Dat worden met name woningen waar je ook heel goed in moet kunnen werken. Die laatste twee categorieën zijn de gebruikelijke bouwwerken waar HSB goed in is.”

 

Een project uit het boekje is volgens Willem Vermeend de ontwikkeling en bouw van Gouwpark in Zaandam: “Aan alles zie je dat de samenwerkende ontwikkelaars kwaliteit zoeken in de bouw. Beiden hebben niet alleen de wil er iets aan te verdienen, maar vooral ook een goed eindproduct af te leveren. Woningen en appartementen waar coöperaties en kopers om vragen. Geen financiële en bouwtechnische avonturen, gewoon woningen opleveren in de juiste verhouding van prijs en kwaliteit. Wij als commissarissen zien het al jaren: bouwen begint met vertrouwen en het eindigt bij HSB met een goed product.”

Inventiviteit en doorzettingskracht als belangrijke drijfveer.

Meer interviews

Contact T. 0299 398 928 - M: info@jmdeurwaarder.nl Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam Website: Ratio Design