Heroes was een complex project, het eindresultaat is een plaatje geworden.

Hans Bootsma en Erwin Wessels, directeur projectontwikkeling Synchroon en CIO Altera Vastgoed

In maart 2017 ging de eerste paal voor Heroes (Blok 10) te Amsterdam de grond in en in april 2019 werd de laatste fase van het nieuwbouwproject opgeleverd. Hans Bootsma, directeur projectontwikkeling Synchroon en Erwin Wessels, CIO van Altera Vastgoed zijn verguld met het eindresultaat dat HSB op het Zeeburgereiland heeft neergezet.

 

SYNCHROON
Projectontwikkelaar Synchroon acquireerde Heroes als opdrachtgever al in 2015. Hans Bootsma: “Samen met Arons en Gelauff architecten werd een initiatiefplan gemaakt. Op basis daarvan werd een optieovereenkomst gesloten met de gemeente Amsterdam. Altera Vastgoed werd partij als koper van een deel van het te realisteren vastgoed en daarmee was de bouw van het project gegarandeerd. Op basis van complexe stedenbouwkundige randvoorwaarden is Heroes gerealiseerd op een unieke plek aan de Urban Sport Zone en het park. De drie woongebouwen aan de Faas Wilkesstraat hebben de namen Goud, Zilver en Brons meegekregen. Het mooie is dat alle 151 zowel koopals huurappartementen een royale buitenruimte in de vorm van een ruim balkon of prachtig terras hebben. Verder hebben zij vrij uitzicht over het buitenIJ of de directe omgeving en is er altijd een oriëntatie op de zon. Een grote parkeerkelder bevindt zich onder de drie gebouwen. Heroes past heel goed bij de missie van Synchroon om mooie gebouwen te ontwikkelen.”

 

ALTERA VASTGOED
In september 2016 kocht vastgoedbelegger Altera, in het dan nog te realiseren project Heroes, 86 vrije sector huurappartementen, 52 parkeerplaatsen en de commerciële ruimte. Erwin Wessels: “Onze acquisiteurs praten dagelijks met ontwikkelende bouwers en aanbieders van woningbouw in de middeldure huurcategorie tussen de 730 tot 1.100 euro. Als langetermijnbelegger stellen wij onder andere hoge eisen aan de buitenruimte, indeling, de (her)gebruikte materialen en de energieprestaties van woningen. Gebruiksruimten in goede verhouding en hoge afwerkingsgraad van keuken en sanitair passende bij de doelgroep. Zo bieden wij wooncomfort waarin onze huurders lang en prettig willen blijven wonen. Als je op een goede manier bouwt en het object netjes houdt, dan gaan de bewoners daar in mee, omdat ze het gevoel hebben dat het gebouw echt van henzelf is. Wij zien dat dit minder vervuiling en schade oplevert en dat wij door een zeer lage mutatiegraad van huurders vrijwel geen leegstand kennen.”

 

VERBINDING
Over de samenwerking in project Heroes zijn de reacties van Hans Bootsma en Erwin Wessels helder. Recht door zee met HSB, noemt Hans Bootsma het: “Het is het prototype van een goede samenwerking. De cultuur van het bedrijf is open en scherp. Net als wij hebben zij verbinding hoog in het vaandel en is het doel samen beter worden door het leveren van kwaliteit. Als iets anders of beter kon, dan zeiden ze dat in het bouwteamoverleg. Problemen werden altijd snel opgelost. Heroes was een complex project, het eindresultaat is een plaatje geworden.” Erwin Wessels heeft een achtergrond in de bouwwereld en toen hij de bouwplaats Heroes bezocht, zag hij het direct: “De bouwplaats was zeer netjes en opgeruimd. Een goede indicatie van hoe er gewerkt wordt. De samenwerking was verder ook uitermate plezierig. Iedereen, van manager tot uitvoerder, wist elkaar te vinden. We werden altijd tijdig geïnformeerd en afspraken werden nagekomen. Conform planning zijn alle woningen in april 2019 aan Altera Vastgoed opgeleverd. Bij de oplevering waren alle woningen verhuurd. Fijn om HSB in ons relatienetwerk te hebben.”

Recht door zee met HSB

Meer interviews

Contact T. 0299 398 928 - M: info@jmdeurwaarder.nl Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam Website: Ratio Design