Het is duidelijk dat HSB eruit springt waar het gaat om het leveren van kwaliteit.

Edwin Kolkuis, Algemeen directeur van Novaform

Op de locatie van voormalig binnenzwembad Het Spectrum in Hoofddorp ontwikkelde Novaform het nieuwbouwproject Sterkenburg. De negenendertig gasloze woningen en zestien appartementen – in totaal vijfenvijftig huur- en koopwoningen – werden gebouwd door HSB. Algemeen directeur van Novaform, Edwin Kolkuis Tanke, vindt het een knap staaltje werk: “Het project was eerder uitbesteed aan bouwbedrijf Moonen, maar zij gingen failliet in een tijd dat de bouwmarkt behoorlijk overspannen was. HSB durfde het aan om het project over te nemen en heeft opgeleverd wat is afgesproken.”

 

Plankwaliteit

Novaform richt zich met name op grootschalige integrale gebiedsontwikkelingen en stedelijke woningbouw. Bekende projecten van deze ontwikkelaar pur sang, zijn de bouw van driehonderd woningen op het voormalige Isala ziekenhuisterrein in Zwolle en woontoren De Bankier, een zesenzeventig meter hoge woontoren in Tilburg. “Wij zijn sterk in het delen van onze ambitie en het creëren van draagvlak bij stakeholders”, zegt Edwin Kolkhuis Tanke. Project Sterkenburg was een gemeentelijke tender. Deze wonnen wij op plankwaliteit. Voor de appartementen stelde de gemeente als eis dat er huurders met middeninkomens moesten kunnen wonen. Deze appartementen zijn begrensd in huurprijs en grootte. Om het project energieneutraal te maken en de energiekosten voor de gebruikers te reduceren, wordt er gebruik gemaakt van een WKO-installatie, zijn er op het dak zonnepanelen op het appartementengebouw geplaatst en is de hele wijk gasloos. Duurzaamheid en innovatie hebben wij net als HSB hoog in het vaandel.”

 

Sportthema

Vanuit de historie van het zwembad, komt het thema sporten terug in het metselwerk van een aantal woningen. De vraag of dit voor HSB de doorslag gaf om het werk aan te nemen, brengt een glimlach op het gezicht van Edwin Kolkhuis Tanke: “Met HSB hebben wij in het verleden al eens gesproken over samenwerken. Zeker is wel dat er heel veel metselaars van Deurwaarder in Hoofddorp aan het werk waren en dat project Sterkenburg daar mooi op aansloot. Het is duidelijk dat HSB eruit springt waar het gaat om het leveren van kwaliteit. Het is echt bewonderenswaardig hoe de bouwer als het ware om vijf voor twaalf in het proces is gestapt. In het uitvoeringsproces werden wijzigingen aangebracht en dat verliep vloeiend. De afstemming in het werk verliep goed en onze directievoerder was zeer content over de gestructureerdheid van werken en hoe de bouw in overleg naar eigen inzicht werd omgezet. Tot en met de oplevering is het allemaal zeer plezierig verlopen, met heel weinig opleverpunten. Deze samenwerking zetten wij graag door in en rond Amsterdam.”

Opleveren wat is afgesproken

Meer interviews

Contact T. 0299 398 928 - M: info@jmdeurwaarder.nl Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam Website: Ratio Design