WormerWonen gaat graag in zee met HSB

John van Nimwegen, directeur WormerWonen, Wormer

WormerWonen is met zo’n 2.000 huurwoningen de grootste sociale verhuurder van de gemeente Wormerland. Het grootste deel van deze woningen – waarvan de helft bestaat uit eengezinswoningen – is gesitueerd in de Wormer.

 

John van Nimwegen is sinds twee jaar directeur van deze flexibele woningcorporatie die zich onderscheidt door een persoonlijke benadering in wonen: “Wij zijn een compacte organisatie die met een gedifferentieerd kwaliteitsniveau woningen verhuurt.” Als gevolg van de nieuwe Woningwet richt de corporatie zich nog uitsluitend op de sociale sector. Voor de ontwikkeling en herstructurering van gevarieerde wijken zoekt zij samenwerking met marktpartijen. “Op basis van onze programma’s van eisen en de beschrijving van de verschijningsvormen kwam HSB voor de realisatie van onze nieuwbouwprojecten de afgelopen drie keer met de meest concurrerende aanbieding.”

 
Om in aanmerking te komen voor de uitvoering van woningbouwprojecten legt John van Nimwegen de offertes van bouwbedrijven langs de meetlat van onder meer prijs, flexibiliteit en bouwtijd: “HSB kwam met vakkundige voorstellen in de uitontwikkeling van Met stip wonen Noord en Molenbuurt fase 2 en 3, waarbij zij bovendien het realisatie- en verkooprisico namen. Deze concept koop- en huurwoningen liggen zo goed in de markt dat ze snel een eigenaar of huurder vinden. Het is met name de toepassing van traditionele details die velen aanspreekt. Zo geeft HSB klanten volop keus in bijvoorbeeld binnendeuren, sanitair en hang- en sluitwerk. Een standaard slaapkamerdeur of juist die geprofileerde kamerdeur maakt in de praktijk vaak het verschil voor kopers en huurders.”

John van Nimwegen

Meer interviews

Contact T. 0299 398 928 - M: info@jmdeurwaarder.nl Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam Website: Ratio Design