Gewoon blijven doen en hard werken

Henk van Zandvoort, commissaris HSB, Volendam

HSB zoekt het in risicospreiding en differentiatie van opdrachtgevers
Henk van Zandvoort is ruim vijftien jaar commissaris bij HSB. Eerder verdiende hij zijn sporen als directievoorzitter van het woning – ontwikkelingsbedrijf van het Bouwfonds: “In die hoedanigheid kwam ik in contact met HSB en ik raakte al snel gefascineerd door de dynamiek van dit Volendamse bouwbedrijf.

 

Van huis uit ben ik projectontwikkelaar en mijn aandachtspunten als commissaris liggen vooral op het vlak van ontwikkelen en met name de risico’s die daarbij een rol spelen. In dat kader voer ik regelmatig klankbordgesprekken met projectontwikkelaars en bouwbedrijven. Wij denken hier zeker niet dat alles kan. Gewoon blijven doen en hard werken, dat heeft zich bij ons in de praktijk bewezen en het heeft ons bij veel opdrachtgevers ook de felbegeerde gunfactor opgeleverd.”

 

Een sterk punt vindt commissaris Van Zandvoort verder dat HSB het werkgebied goed heeft geformuleerd. Dat hoort volgens hem bij de betere traditionele bouwer: “Door differentiatie houden wij ons vooral bezig met de ontwikkeling en bouw van woningen en richten wij ons niet zozeer op kantoren en infra. Onze organisatie heeft aangetoond als een harmonica op de bouwsector te kunnen reageren. Denk aan de bouw van kleine series woningen, dat is precies wat de huidige markt vraagt. Onze sprong in de omzet van 2015 is vooral te danken aan de ontwikkeling van projecten voor eigen rekening en risico. Waar het gaat om consumentgerichtheid staat HSB in Noord-Holland niet voor niets op de eerste plaats. Mijn beeld over de toekomst is dan ook consequent positief.”

Henk van Zandvoort

Meer interviews

Contact T. 0299 398 928 - M: info@jmdeurwaarder.nl Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam Website: Ratio Design